Locatie & karakter van de training

 

De training vindt plaats in Nepal, ongeveer 10.000 kilometer van Nederland. In een andere wereld wordt fysieke inspanning gecombineerd met ontspanning van je geest. Vastzittende gedachten die persoonlijke groei belemmeren verdwijnen en er ontstaat ruimte voor nieuwe inzichten en groei.

Door de volstrekt andere cultuur en adembenemende natuur van Nepal, is het onmogelijk om je alleen maar bezig te houden met 'thuiszaken'. Shockerende ervaringen zoals het feitelijke contact met de armoede of de eeuwenoude rituelen bij ingrijpende menselijke situaties nopen tot herdefiniŽring van persoonlijke normen en waarden.

In collectieve sessies wordt aan de hand van theoretische uitgewerkte thema's tussen begeleiders en deelnemers een proces op gang gebracht waarbinnen ruimte is voor individuele reflectie en voor het geven en ontvangen van feed-back. Fysieke inspanning zorgt voor geestelijke ontspanning en fysieke vermoeidheid.

Bewustwording van je lichaam is een gevolg en de zoektocht naar evenwicht tussen lichaam en geest wordt gestimuleerd. Er worden meditaties gehouden onder begeleiding van plaatselijke monniken. Tenslotte vindt er uitwisseling van opvattingen, ideeŽn en ervaringen plaats met leidinggevenden uit Nepal. De groepsbijeenkomsten worden op diverse plaatsen en onder verschillende omstandigheden gehouden. Het inhoudelijke programma wordt afgewisseld met bezoeken aan authentieke steden in Nepal.