Overwinteren en birdwatching

 

Ja, u leest het goed overwinteren in Nepal. In samenwerking met Travellers Jungle Camp en Himalayan Glacier Trekking in Kathmandu is bekeken of er belangstelling is van mensen met veel tijd om te overwinteren in Nepal. Dit geldt voor de periode tussen december en half februari. Ook voor vogelliefhebbers is in deze periode uitermate geschikt. Birdwatching kunt u doen met deskundige Nepalese gidsen.

In Sauraha, een klein dorpje grenzend aan het Royal Chitwan National Park staat een eenvoudig huisje, bestaande uit een slaapkamer en een douche met buitenterras, voor u beschikbaar. De kosten voor het overnachten inclusief twee maaltijden per dag bedragen per week ongeveer 100 Euro. Excursies, fooien en drankjes zijn hierbij niet inbegrepen. De temperatuur in deze tijd van het jaar ligt overdag ruim boven de 20 graden en de nachten zijn fris (bezoek de website www.nepaljunglecamp.com) of e-mail naar contactpersoon Jan Laan.

Wilt u naast het overwinteren ook een trektocht doen, excursies in de jungle, een jeepsafari of een olifantentocht of een rondvlucht maken, dat kan allemaal. Alles wordt voor u op maat gemaakt.
In Kathmandu wordt u van het vliegveld opgehaald door mensen van Himalayan Glacier Trekking en naar een hotel in Kathmandu gebracht. Vandaar gaat u met de bus (of vliegtuig) naar Sauraha in Chitwan.

Voor een bezoek aan Nepal is een geldig paspoort nodig, wat na terugkomst van u in Nederland nog een half jaar geldig moet zijn. Het visum kunt u aanvragen bij het Nederlandse Consulaat in Amsterdam. Voor informatie over inentingen kunt u terecht bij huisarts, de GGD, het Tropeninstituut of Ministerie van Buitenlandse Zaken. Voor meer informatie: e-mail Jan Laan. Foto's: zie hieronder.