Reizen

 

Nepal is een land vele malen groter dan Nederland en ondanks de problemen die er zijn, zoals stakingen, electriciteitsproblemen is het een vakantieland bij uitstek. Jan Laan komt er al vanaf 1983 en de afgelopen jaren reist hij er met een kleine groep mensen heen. Behalve deze rondreis door Nepal worden er ook spullen ingezameld voor organisaties in Nepal. Dat kunnen bestaande organisaties zijn, maar ook scholen en zelfs dorpen. Het materiaal wordt er door de groep persoonlijk heen gebracht en er blijft niets aan de bekende strijkstok hangen.

Behalve bezoeken aan enkele grote steden zoals Kathmandu, Patan en Bhaktapur staat er een 9-10 daagse trektocht op het programma. Vanuit Kathmandu reist de groep met de bus (of vliegtuig) 200 km westelijk naar Pokhara, ongeveer 7 uur reizen (per vliegtuig is dat 30 minuten). In de bergen wordt overnacht in eenvoudige lodges. Na de trektocht kunnen er uitstapjes worden gemaakt naar Lumbini (geboortplaats Boeddha), een tweedaagse wandeltocht naar Begnas Meer of een kort bezoek aan Chitwan, waar projecten van Jan zijn stichting te zien zijn (Nepal Pariwar zie ook www.nepalpariwar.nl).

Ook worden er reizen op maat gemaakt voor kleine groepen in samenwerking met Himalayan Glacier Trekking uit Kathmandu. De reizen variŽren van een kennismaking met Nepal tot complete expedities naar bv, Mero Peak of Island Peak) Alles is mogelijk. Vraag vrijblijvend informatie of kijk op de site van www.himalayanglacier.com.np.


Voor informatie kunt u een e-mail sturen naar Jan Laan. Foto's van onze reizen: zie hieronder.

 

Nepalreis februari/maart 2011 (wijzigingen voorbehouden)

dag 1 vertrek naar Nepal vanaf Schiphol

dag 2 aankomst Kathmandu en transfer naar hotel

dag 3 regelen permit, gids en dragers

dag 4 vertrek naar Pokhara per bus of binnenlandse vlucht

dag 5 voorbereidingsdag in Pokhara

dag 7 binnenlandse vlucht naar Jomson en wandelen naar Kagbeni

dag 8 Kagbeni naar Muktinath (3800 meter)

dag 9 Muktinath naar Marpha

dag 10 Marpha naar Ghasa

dag 11 Ghasa naar Tatopani (hot springs)

dag 12 Tatopani naar Sikha

dag 13 Sikha naar Ghorapani

dag 14 Ghorapani naar Tirkhedunga

dag 15 Tirkhedunga naar Nyapul en per bus naar Pokhara

dag 16 Pokhara uitstapjes (optioneel)

dag 17 Pokhara uitstapjes

dag 18 Pokhara uitstapjes

dag 19 vertrek naar Kathmandu

dag 20 excursie Kathmandu (optioneel)

dag 21 vertrek naar Nederland

De voorbereidingsdag in Pokhara kan komen te vervallen en dat geldt ook voor dag 15. De excursies worden in overleg met de deelnemers gepland. Interesse? Wacht dan niet te lang met uw opgave, want de vluchten naar Nepal zijn vrij snel volgeboekt of kosten op het laatste moment veel geld.

 

OOK REIZEN OP MAAT naar Mustang, Dolpo, Tibet en Bhutan.