Welkom

 

Nepal, een schitterend land.

Nepal is een land in AziŽ, dat India en China als buurlanden kent. De hoofdstad van deze monarchie is Kathmandu. Een metropool waar elke dag ongeveer 1.000.000 Nepalezen de dag begroeten. Veel mensen zullen maar weinig weten over Nepal. Alhoewel... het Himalaya-gebergte zal velen bekend in de oren klinken. Nepal herbergt de hoogste berg ter wereld: de Mount Everest of - zoals de Nepalezen haar noemen - Sagarmatha, moedergodin der aarde. De droom van elke alpinist. Sagarmatha heeft al vele sportievelingen mogen ontvangen maar heelaas ook velen tot zich genomen.

  

  

Jan Laan, de eigenaar van deze site, komt sinds 1983 in Nepal en is er tot 2010 al ruim negenentwintig keer geweest. Voor belangstellenden worden reizen uitgestippeld; in februari van elk jaar reist hij naar Nepal met een groep en bezoekt dan ,tijdens een drieweeks verblijf in dit mooie land, samen met de groep de verschillende projecten.

In het najaar bezoekt Jan altijd de projecten die klaar zijn en neemt op verzoek van de locale bevolking projectaanvragen mee naar Nederland; deze aanvragen worden dan beoordeeld door de stichting Nepal Pariwar.